POWERCHINA donirala 20.000 medicinskih maski

POWERCHINA, preko svoje podružnice POWERCHINA SICHUAN Electric Power Engineering Co., Ltd. donirala je 20.000 jednokratnih medicinskih maski preko Ambasade Crne Gore u Pekingu, kako bi podržala napore Crne Gore u borbi protiv epidemije virusa COVID-19.

“Primjetili smo da je ova pandemija trenutno zahvatila gotovo cijelu Evropu i Crna Gora se može suočiti sa veoma zahtjevnom prevencijom epidemije i kontrolom situacije. Nama su crnogorske kolege pravovremeno ponudile veliku pomoć tokom teškog perioda u februaru, kada je pandemija zahvatila Kinu, i donacija Amabsade Crne Gore u Pekingu kineskim građanima bila je dirljiva i ohrabrujuća. Sada, kada ste vi u velikoj potrebi, vrlo smo voljni da pružimo svoju ruku i podržimo naše prijatelje u Crnoj Gori u zajedničkoj borbi protiv epidemije”, kazali su iz kompanije POWERCHINA-SICHUAN.

Takva donacija u ovom trenutku još jednom pokazuje dobru i čvrstu vezu naroda Kine i Crne Gore, i sem toga ističe veliku društvenu odgovornost koju POWERCHINA i njena podružnica kao vodeća kineska kompanija u državnom vlasništvu, pokazuju na globalnom nivou.

POWERCHINA-SICHUAN je, inače, dio POWERCHINA grupe, koja je mega sveobuhvatna i najveća grupa za izgradnju električne energije u svijetu, sa punim integrisanim industrijskim lancem u energetici, vodnim resursima i životnoj sredini, infrastrukturi i nekretninama. Do kraja 2018. fiskalne godine, POWERCHINA je ostvarila 109 milijardi Eura ukupne imovine, 51.9 milijardi Eura prihoda i rangirana je kao 161. među 500 najbogatijih kompanija svijeta.