Pogledajte kako izgleda prva dionica bulevara Podgorica Tuzi

Prva dionica novog bulevara između Podgorice i Tuzi biće završena početkom ove sedmice. Sa 1,6 kilometra moderne saobraćajnice sa četiri kolovozne trake, Glavni grad Podgorica još bliži je Tuzima.

Radovi na prvoj fazi bulevara, koji su počeli prije pola godine, vrijedni su 2,2 miliona eura, a partneri na ovom projektu su Glavni grad i Vlada, odnosno Uprava za saobraćaj. Izvođač radova je kompanija “Bemax”.

Bulevar od Podgorice prema Tuzima je moderna saobraćajnica sa četiri kolovozne trake, širokim razdjelnim ostrvom i savremenom rasvjetom.

“Malesija se mjenja! Glavni grad Podgorica još bliže je opštini Tuzi! Veza između dvije susjedne i prijateljske opštine uz podršku Vlada Crne Gore”, poručio je predsjednik opštine Tuzi Nik Đelošaj, koji je objavio video bulevara.

I gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković nedavno je kazao da će nova moderna saobraćajnica predstavljati jedan od simbola prijateljstva i posebne veze dvije opštine.

Raspivanje tendera za izvođenje radova na izgradnji II faze koja obuhvata potez od kružnog toka kod Vatrogasnog doma u Podgorici do raskrsnice sa stočnom pijacom očekuje se uskoro.

U drugoj fazi će biti izvođeni radovi na biciklističko-pješačkim stazama, širine po tri metra sa obje strane i telekomunikacionim instalacijama.

Portal Analitika