Jovović potpisao novi ugovor sa Al Ahlijem

Budućnost Nebojše Jovovića vezana je za Katar – crnogorski trener produžio je ugovor sa Al Ahlijem na još godinu.

Klub iz Dohe počeo je već sada da razmišlja o narednoj sezoni, iako je aktuelna prekinuta polovinom marta zbog pandemije korona virusa.

Planovi za narednu takmičarsku godinu kreću od šefa stručnog štaba koji je jesenas preuzeo tim kada je bio u rezultatskoj i igračkoj krizi. Dolaskom četrdeset petogodišnjeg Podgoričanina stvari su počele da se mijenjaju na bolje – ,,zeleno-bijeli“ su podigli formu, vezali nekoliko pobjeda, a uz to ostvarili i prolaz u završnicu jednog od Kupova.

Jovović je brzo stekao povjerenje čelnika Ahlija koji su večeras na zvaničnoj klupskoj stranici objavili vijest da će crnogorski stručnjak i sljedeće sezone predvoditi ekipu sa klupe.

,,Zeleno-bijeli“ su posljednju utakmicu u prvenstvu odigrali 6. marta protiv Katara, a pet dana kasnije sastali su se sa Arabijem u Emir Kupu.

Od tada je sezona zaustavljena, ali će biti nastavljena 25. jula.

Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a Ahli je miran na tabeli – u finiš ulazi sa osmog mjesta, sa 19 bodova, devet više od posljednjeplasirane Šahanije, odnosno pet iznad pretposljednjeg Um Salala koji je trenutno u zoni baraža.

Jovović je veliko ime u Arapskom svijetu, gdje je osvojio triplu krunu sa jordanskim Fejsalijem, vratio titulu iračkoj Šorti nakon pet godina, a sa Sfaksijanom stigao do trofeja Kupa u Tunisu.

Istorijski rezultat ostvario je sa Hadžerom iz Saudijske Arabije, a radio je i u Zamaleku iz Kaira, najvećem afričkom klubu 20. vijeka.

Gdje god je bio – ostavio je trag. Sada ima šansu da uradi nešto veliko i u Kataru, najbogatijoj zemlji na svijetu, koja je domaćin Mundijala 2022.

Izvor CDM