Policajac Rajko Minić skočio u Moraču i spasio žensku osobu

Službenik Uprave policije Rajko Minić je hrabrim i nesebičnim postupkom, dovodeći svoj život u opasnost, spasio život ženske osobe koja je pokušala da izvrši samoubistvo utopljenjem u rijeci Morači.

Jutros oko 06,00 časova pripadnik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Rajko Minić, koji je bio na radnom zadatku, spasio je život jedne osobe.

Nakon saznanja da jedno lice pokušava da izvrši samoubistvo skokom sa mosta Blaža Jovanovića u Moraču Minić je odmah krenuo na lice mjesta.

Minić je u vodi primjetio lice i odmah bez razmišljanja krenuo u spasilačku misiju. Nakon više od 60 metara plivanja došao je do ženske osobe i uspio da dopliva do obližnje stijene i izvuče je ne površinu spasavajući joj tako život.

Ubrzo je došla policija, vatrogasci i medicinski radnici.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Podgorica su uz pomoć čamca, izvukli žensku osobu i policajca na obalu rijeke Morače, ona je u cilju pružanja adekvatne medicinske pomoći transportovana u Urgentni blok.

Službenik Minić Rajko je iskazao posebnu hrabrost i profesionalizam, jer je rizikujući i sopstveni život uspio spasiti jedan život na čemu mu Uprava policije iskazuje puno poštovanje.

Ovaj primjer hrabrosti i humanosti je za svaku pohvalu i uvažavanje.

Izvor: Portal Analitika