Grafička dorada – Nikic Digital

5.0
  1. Home
  2. »
  3. Grafička dorada – Nikic Digital
Adresa:
Ivana Crnojevića 107, Podgorica
Opis:

Grafička dorada je završna faza izrade grafičkog proizvoda. Svrha grafičke dorade je oblikovanje grafičkih proizvoda za svakodnevnu upotrebu.
Kod nas možete dobiti profesionalne i visoko kvalitetne usluge tople plastifikacije, koričenja, kaširanje…

Topla plastifikacija

Plastifikacija papira je postupak primjene providne polimer folije na odštampani materijal u svrhu poboljšanja mehaničkih i estetskih svojstava. Polimer folija se nanosi pod visokim pritiskom sa jedne ili obje strane tabaka. Papir može biti plastificiran mat ili sjajnom folijom, i takav je mnogo otporniji na savijanje, grebanje, vlagu, UV zrake (mnogo manje blijedi), boje postaju življe i više se ističu, teže se prlja (i moguće ga je očistiti), …

Topla plastifikacija papira koristi tanak sloj lijepka koji se već nalazi na foliji, i pod visokim pritiskom, uz dovoljnu temperaturu, foliju lijepi na tabak papira. Ovako plastificiran papir može se odmah koristiti ili dalje dorađivati, što je značajna prednost kada su rokovi kratki. Folija za plastifikaciju može biti mat ili sjajna. Maksimalni format naše mašine je B3.

Koričenje

Koričenje je jedan od završnih procesa dorade štampanog materijala. Postoji više vrsta tehnika koričenja, kao što su koričenje plastičnom spiralom, koričenje žičanom spiralom, koričenje lepkom ili tzv meki povez i tvrdi povez.
Ovo su neki od najčešćih postupaka koje Vam mi svakako možemo pružiti.

Koričenje plastičnom spiralom se najčešće koristi za seminarske radove, kataloge, skripte, blokove, sveske i slično. Prilikom poveza plastičnom spiralom nudimo Vam i odabir raznih boja mat i sjajnih providnih folija i kartona raznih debljina koje dodatno ukrašavaju vaše štampane radove.
Koričenje žičanom spiralom je način kojim se povezani materijal održava čvršćim a deluje i atraktivnije. I ovde Vam nudimo nudimo odabir raznh boja folija (mat ili sjajna), kartona raznih debljina koji dodatno ukrašavaju Vaše štampane radove.

Meki povez – koričenje lepkom, je povez za knjige, stručne radove, kataloge i slično, sa koricama od kartona do 500gr/m2. Postupak povezivanja se vrši sa lepkom, a korica se prethodno može plastificirati mat ili sjajnom pvc folijom, što povezanom materijalu daje duži period trajanja u izvornom obliku.
Tvrdi povez – tvrdo koričenje je povez sa koricama od čvrstog kartona kao što je npr lepenka a koje su obično obložene tekstilom, tj platnom, tvrđim štampanim ili neštampanim papirom, a ponekad i kožom. Ovaj način koričenja je najzastupljeniji kod povezivanja knjiga, diplomskih radova, doktorskih disertacija, eksluzivnih kataloga, menija, rokovnika…

Automatsko kaširanje

Kaširanje je proces grafičke dorade koji omogućava spajanje više materijala u kompaktnu cjelinu sa svrhom povećavanja čvrstoće i debljine konačnog proizvoda.
To je proces koji obavljamo ručno ili mašinski što zavisi o zahtevima izrade samoga proizvoda.
Po pitanju mašinskog kaširanja, posjedujemo mašimu za automatsko kaširanje što nam omogućuje precizniji i znatno brži rad, a za posledcu imamo kraće rokove završetka poslova.

Contact Information

Send message to listing owner

Send message to moderator